Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Parlamentul va lua decizia finală privind proiectul Roşia Montană

rosia-montanaPremierul Victor Ponta a declarat că negocierile privind realizarea proiectul Roşia Montană vor fi finalizate până la începutul sesiunii parlamentare, în septembrie, dar lucrările de investiţie vor începe doar dacă Legislativul va lua o decizie favorabilă în acest sens.

De asemenea, premierul a mai adăugat că Executivul a luat toate măsurile necesare, inclusiv cu privire la standardele de mediu, considerate nesatisfăcătoare în forma iniţială a proiectului.

“Cred că decizia finală într-un proiect atât de controversat, cu avantaje şi dezavantaje, poate fi luată doar de Parlament. Sunt convins că aici toată lumea, inclusiv preşedintele, va considera că e bine să avem o lege, că nu furăm cu legea, ci dimpotrivă, sprijinim cu legea, dar repet: noi am luat toate măsurile, în primul rând cele referitoare la standardele de mediu, după aceea cele referitoare la nivelul redevenţelor şi la participarea statului român, pe care le consideram – toate trei – nesatisfăcătoare în forma iniţială a proiectului”, a spus Victor Ponta.