Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiectul de revizuire a Constituţiei cu Comisia de la Veneţia – în 4 şi 5 iulie

downloadPreşedintele Senatului, Crin Antonescu a declarat că consultarea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia pe proiectul de revizuire a Constituţiei va avea loc pe 4 şi 5 iulie.
“Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost finalizat în Comisia mixtă, el a fost înaintat cu semnăturile senatorilor susţinători pe parcusul normal al unei iniţiative legislative către Consiliul Legislativ, apoi CCR. Separat de mecanismul normal legislativ din România vom avea în 4 şi 5 iulie o consultare cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia pe proiectul care s-a conturat, care a fost asumat ca atare de către iniţiatori”, a afirmat Antonescu.
El speră că în perioada verii va continua dezbaterea publică asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale.
Antonescu a precizat că pentru sesiunea parlamentară viitoare intenţionează o reformă, o serie de schimbări regulamentare şi de procedură în Senat cu privire la desfăşurarea lucrărilor plenului şi ale comisiilor, dar şi procedurile de aprobare a actelor normative europene.
Conform acestuia, prin aceasta se va încerca să se dea “un rol puternic, responsabil Parlamentului”, contribuind “la întărirea şi recăpătarea unei credibilităţi pe care din păcate, în acest moment, Parlamentul României în general nu o are şi pe care trebuie neapărat să o redobândească”.