Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiectul privind achiziţia de avioane multirol – adoptat

camera-deputatilorSenatorii au adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de lege care prevede achiziţia a 12 avioane multirol.
Proiectul de lege presupune realizarea capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Faza 1 a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului “Avion multirol al Forţelor Aeriene” care prevede achiziţia unui număr de 12 avioane multirol, potrivit memorandumului aprobat de Guvern.
Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a spus că proiectul de lege ”pune în operă o viziune pe termen lung privind achiziţia de avioane de luptă”, care va mări capacitatea operaţională a forţelor aeriene militare, dar în special “capacitatea de descurajare strategică” a României la graniţa de est a Alianţei.
Senatorul Mircea Geoană a precizat că este “un risc de securitate naţională” faptul că România este una dintre ţările NATO care alocă cel mai puţini bani pentru apărare.
“Avem o obligaţie de a investi 2% din PIB pe care ni l-am asumat în mod oficial, public, formal, solemn toate guvernele, toate parlamentele Românei în ultimii mai bine de 10 ani”, a subliniat Geoană.