Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Geografii propun proiectul cu zece regiuni pentru România

regiuniDirectorul Centrului de Geografie Regională al Universităţii Babeş-Bolyai, Pompei Cocean, a prezentat joi, la Institutul Cultural Român, proiectul de regionalizare aşa cum a fost gândit de specialiştii în geografie ai ţării.

Potrivit proiectul prezentat, regiunile ar fi următoare: Crişana-Maramureş (cu capitala la Satu Mare), Transilvania de Nord (cu capitala la Cluj-Napoca), Transilvania de Sud (cu capitala la Sibiu), Banat (cu capitala la Timişoara), Oltenia (cu capitala la Craiova), Muntenia de Nord (cu capitala la Ploieşti), Muntenia de Sud (cu capitala la Bucureşti), Dunărea de Jos (cu capitala la Galaţi), Dobrogea (cu capitala la Constanţa) şi Moldova (cu capitala la Iaşi).

Potrivit preşedintelui Societăţii de Geografie din România, Mihai Ielenicz, regionalizarea nu se poate face decât în condiţiile în care la acest proces participă oameni avizaţi, printre aceştia numărându-se şi geografii. El a cerut ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, să facă publică componenţa comisiei de la Guvern care se ocupă de regionalizare.