Se va sesiza BP pe proiectul de revizuire a Constituţiei


06181831718234814
Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, a anunţat că după votul final asupra proiectului de  revizuire, vor fi sesizate Birourile Permanente ale celor două Camere pentru continuarea procedurii, va fi trimisă adresă către Consiliul Legislativ, iar săptămâna viitoare, probabil, proiectul va fi transmis Curţii Constituţionale.

“Am reuşit să finalizăm textul pe care îl vom propune celor două Camere spre dezbatere. Am făcut o trecere în revistă a tuturor articolelor asupra cărora au intervenit amendamente. Cred că munca noastră, mă refer la toţi cei implicaţi în acest proces de revizuire şi în primul rând mă refer la Forumul constituţional – cele mai multe amendamente au venit de la el, a dus la un proiect echilibrat, cel propus de noi, care îmbină tradiţia românească a vieţii constituţionale cu tendinţele europene ale unei Constituţii moderne”, a declarat Ioan Chelaru, la finalul şedinţei comisiei.

El a adăugat că dacă proiectul va primi două treimi din numărul total de voturi la comisie, vor fi sesizate Birourile Permanente ale Camerelor şi se va face adresa către Consiliul Legislativ.

“Termenul pentru observaţiile de la Consiliul Legislativ este de cinci zile, iar la sfârşitul săptămânii viitoare cred că putem trimite proiectul şi la Curtea Constituţională”, a încheiat Chelaru.