Proiectul privind achiziţia de avione F-16 prezentat în şedinţa de Guvern


3

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a declarat că proiectul de lege privind achiziţia de avioane F-16 din Portugalia va fi prezentat în şedinţa de Guvern şi apoi va fi trimis Parlamentului în vederea aprobării procedurilor de achiziţie, termene, grafice, valori. Ministrul a menţionat că această achiziţie este necesară deoarece în anul 2017 va expira resursa de zbor a aparatelor MIG 21 Lancer şi România trebuie să fie pregătită pentru a efectua misiuni de luptă aeriene.

De asemenea în acest proiect este inclus şi cumpărarea armamentului adecvat pentru avioanele care urmează a fi achiziţionate astfel încât acestea să poată fi folosite şi în cazul unul unor misiuni de luptă, nu doar pentru asigurarea securităţii spaţiului aerian al României.

În cadrul vizitei la baza militară de la Deveselu Mircea Duşa a avut întrevederi cu autorităţile locale, la finalul vizitei declarând că lucrările pe care trebuie să le efectueze partea română sunt realizate în proporţie de aproximativ 50%, cu cinci luni în avans faţă de termenele fixate iniţial şi ar putea fi încheiate în această vară.