PP-DD se retrage din Comisia de modificare a Constituţiei


fenechiu-PPDD-300x168
Deputatul Daniel Fenechiu a declarat că PP-DD se va retrage de la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei, subliniind că proiectul de modificare a Legii fundamentale nu se mai lucrează în acest for, ci în cadrul discuţiilor private între Victor Ponta şi Crin Antonescu.

“Au existat o grămadă de suspendări ale lucrărilor generate în mod explicit cu explicaţia de rigoare că nu există un acord în interiorul USL în legătură cu modul în care trebuie adoptate anumite articole. (…) Este clasică problema cu definirea familiei în Constituţie, este clasică problema cu migraţia politică, unde există o grămadă de declaraţii politice, este clasică problema cu mandatul preşedintelui care s-a votat într-un fel şi s-a revenit, este clasică problema cu numărul de parlamentari şi structura Parlamentului României. Nu dorim să participăm de complezenţă la lucrările unei Comisii în care singura noastră menire este aceea să constatăm prin parlamentari ce vrea să facă USL”, a precizat liderul deputaţilor PP-DD.

Deputatul a mai menţionat că poziţiile partidului au fost clare, au existat două, trei voturi împotriva coaliţiei majoritare, acelea fiind ale PP-DD.

“Greşit că cei care se opun revizuirii Constituţiei în forma propusă de USL este PDL. Apelez la verificarea acestor informaţii şi vă reamintesc că PDL nu a fost reprezentat până alaltăieri decât de un singur reprezentant în Comisia pentru elaborarea Constituţiei. Nu avea cum să se opună cu două voturi împotrivă sau cu trei voturi împotrivă devreme ce singurul reprezentant a fost Valeria Schelean.

Domnul Andronache şi-a dat demisia din PDL şi a trecut la PNL. Ştiţi probabil că al treilea reprezentant al lor, domnul Tişe, nu a participat până luni la nicio şedinţă. (…) Nu mai participăm la această mascaradă”, a conchis Fenechiu.

,