Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Ordonanţa de modificare a Legii audiovizualului

avocatPotrivit declaraţiilor vicepreşedintelui Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, Marius Paşcan, va solicita Biroului Permanent Naţional al PDL atacarea la Curtea Constituţională a României a OUG nr. 25/12 aprilie 2013, pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului, dacă va fi adoptată în Parlament în forma propusă de Guvern.

“A fost emisă OUG 25/12 aprilie 2013, peste noapte, fără o consultare a nimănui, într-o lipsă totală de transparenţă, în care practic se modifică tot ceea ce înseamnă legislaţie în domeniul publicităţii privind televiziunile. Cu alte cuvinte, prima lovitură o primesc agenţiile de publicitate, care nu mai pot să intermedieze publicitate şi televiziunile vor fi cele care vor trebui să bată la uşa clienţilor (…) Principala victimă a acestei Ordonanţe este chiar Televiziunea Română, care după apariţia ordonanţei, deci după luna aprilie, veniturile din publicitate i-au scăzut cu 40%. Pe de o parte îi cerem televiziunii publice să meargă pe principiul profitabilităţii, pentru că a avut pierderi de vreo 150 milioane de euro, până când s-a făcut această restructurare, pe de altă parte o blocăm”, a spus Marius Paşcan.

“M-am consultat şi cu ceilalţi colegi, în afară de cei din USL; m-am consultat cu cei de la UDMR, cu colegul de PP-DD, Vasiliev, la fel şi de revoltaţi sunt şi ei şi vor vota împotrivă în Comisia de cultură, unde suntem cam 4 la 7”, a mai adăugat senatorul.