Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Constituţia va avea o prevedere de interzicere a traseismului politic

imagesConstituţia va avea o prevedere cu privire la interzicerea traseismului politic, a afirmat, la Târgovişte, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei.
”Chestiunea se va pune este cum îmbinăm mandatul reprezentativ al parlamentarului cu posibilitatea ca acesta să îşi piardă mandatul. Au fost propuse câteva soluţii: precizarea simplă în Constituţie ca cel care a candidat sub sigla unui partid în momentul în care pleacă din partidul respectiv, îşi dă demisia, este exclus să îşi piardă mandatul”, a declarat Chelaru.
El spune că asta este varianta pe care el o preferă, însă există şi alte două variante.
”A doua posibilitate este ca în momentul în care avem o asemenea situaţie, Constituţia să conţină un text care să spună mergem în colegiul respectiv şi facem un referendum să verificăm dacă respectivul parlamentar mai are susţinerea politică a foştilor alegători şi a treia propunere a fost ca în legea electorală să introducem o prevedere care să interzică participarea celui care e pe traseism politic la următoarele alegeri pentru o demnitate în cadrul Parlamentului”, a mai adăugat Chelaru.
Ioan Chelaru a participat, miercuri, la Târgovişte, la o dezbatere cu tema ”Revizuirea Constituţiei României – un demers necesar”. Dezbaterea a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia Târgovişte şi a fost organizată de Facultatea de Drept din cadrul universităţii târgoviştene.