Categories
Învăţământ şi educaţie Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Încurajarea consumului de fructe proaspete în şcoli

legume-piata12
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 49/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

În punctul de vedere al Guvernului se arată că aceste modificări stimulează competitivitatea producătorilor de mere din România şi aduc sănătate în rândul copiilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea OUG a Guvernului numărul 24/2010 privind implementarea programului de încurajarea a consumului de fructe proaspete în şcoli, aprobată cu modificări prin Legea 195/2010, stabilind grupul-ţintă – clasa pregătitoare -, sursele de finanţare, precum şi modul în care autorităţile locale şi instituţiile centrale gestionează fondurile alocate.