Dentiştii şi farmaciştii pot profesa şi cu funcţie de demnitate publică


downloadDeputaţii au hotărât ca medicii dentişti şi farmaciştii să-şi poată exercita profesia în unităţi medicale private sau de stat şi după ce sunt aleşi într-o funcţie publică, acordând vot favorabil proiectului de lege cu privire la modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
Documentul a fost votat de 242 de deputaţi, 26 împotrivă, existând şi o abţinere, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.
Proiectul de lege nr.699/2010, care a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor la propunerea liberalului Andrei Gerea, a fost sprijinit de Ministerul Sănătăţii şi a primit avize favorabile de la Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor şi de la Comisia de muncă, dar şi avize negative de la Comisiile juridică şi de administraţie.
Preşedintele Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, social-democrata Rodica Nassar, iniţiatoarea propunerii, a precizat că aceasta are ca obiectiv principal modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în vederea creării cadrului legal pentru ca medicii dentişti şi farmaciştii, care sunt aleşi într-o funcţie de demnitate publică, să îşi poată practica profesia de medic dentist sau medic dentist şef, respectiv farmacist sau farmacist şef în unităţi sanitare publice şi private şi a subliniat că raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi.
În opinia deputatului PP-DD Tudor Ciuhodaru, proiectul de lege oferă pacienţilor şi medicilor să aibă o viaţă normală în România.
Deputatul PDL Tinel Gheorghe a cerut, în numele grupului parlamentar, reîntoarcerea proiectului la comisie pentru a fi reanalizat. În opinia acestuia, ar trebui luate în calcul toate profesiile liberale, nu doar medicii dentişti şi farmacişti.
Subliniind avizul negativ al Comisiei juridice, Tinel Gheorghe crede că, dacă acest act normativ ar intra în vigoare, “ar fi un haos de nedescris”.