Categories
Bugete Ştiri

Suplimentarea bugetelor MS şi ANP

download (4)Guvernul României a adoptat 2 hotărâri în baza cărora va fi suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 76 de milioane de lei, iar cel al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu 10 milioane de lei.
Prin urmare, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 76,092 milioane lei pentru stingerea obligaţiilor de plată ale unităţilor sanitare cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi din subordinea autorităţilor publice locale, peste termenul de scadenţă, mai vechi de 90 de zile, consemnate în evidenţa contabilă şi rămase neachitate. Plata obligaţiilor se va face până la data de 31 mai 2013.
Bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.
Totodată, a fost adoptată o hotărâre care presupune majorarea fondurilor bugetare alocate sistemului penitenciar cu 10 milioane lei, în vederea asigurării desfăşurării în condiţii de siguranţă a activităţii specifice.
Bugetul Ministerului Justiţiei pe anul 2013 pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor va fi suplimentat tot din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.