Categories
Cooperare şi relaţii cu alte state Ştiri

Semnarea parteneriatului între Camera Deputaţilor şi UNICEF

descărcare (2)

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet au semnat un parteneriat pentru o legislaţie mai bună privind drepturile copiilor. Astfel  cele două părţi îşi iau angajamentul de a susţine în beneficiul şi împreună cu copiii o mai bună respectare, implementare şi monitorizare a drepturilor copiilor din România.

Printre prevederile parteneriatului sunt incluse înfiinţarea unei echipe de specialişti care va dezvolta politici publice pentru o legislaţie mai bună în domeniul drepturilor copilului şi crearea unei subcomisii care să aibă ca obiect de activitate promovarea drepturilor copilului.

Valeriu Zgonea a menţionat că această iniţiativă vine în completarea parteneriatului 2013-2017 pe care l-a semnat primul ministru, în numele Guvernului, cu UNICEF.

De asemenea parteneriatul mai prevede posibilitatea creării în cadrul Camerei a unei subcomisii având ca obiect de activitate promovarea drepturilor copiilor, cu scopul de a garanta faptul că noile propuneri legislative şi cadrul legal respectă Convenţia privind Drepturile Copilului şi sunt în beneficiul real al copilului. Camera Deputaţilor va susţine iniţiativele UNICEF de apărare a copiilor şi mobilizarea resurselor privind drepturile acestora, iar România va propune Parlamentului European un Observator European pentru copii.