Promulgarea legii de accelerare a restituirilor


drept-civilPreşedintele Traian Băsescu a informat că a promulgat legea privitor la restituirea proprietăţilor, punctând că aceasta are atât puncte tari, cât şi vulnerabilităţi, dar că a preferat să o promulge decât să o întoarcă la Parlament.
“Am promulgat şi noua lege de accelerare a restituirilor. Ca şi pentru procurori, şi pentru această lege am primit foarte multe cereri să o resping. Şi această lege, în viziunea unora, este nenorocirea României şi încălcarea statului de drept. (…) Rezist şi acestui tip de presiune pentru simplul motiv că am constat că este nelegitimă, nerealistă şi nu ar face decât să întârzie procesele şi aşa extrem de întârziate în ceea ce priveşte retrocedările. Legea are un set de puncte tari şi are şi câteva vulnerabilităţi” a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri Decretul pentru promulgarea Legii privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.