Categories
Legislaţie utilă Ştiri

Ovidiu Dranga – acreditat ca ambasador al României în Polonia

downloadPreşedintele Traian Băsescu a semnat decretele cu privire la acreditarea lui Ovidiu Dranga ca ambasador al României în Polonia şi a lui Lucian Fătu în Grecia, precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Secretar de stat pentru afaceri globale în cadrul MAE, Ovidiu Dranga a fost propus pentru postul de ambasador al României în Polonia, el primind recent agrementul din partea guvernului de la Varşovia.
Dranga, care a deţinut din iunie 2012 şi funcţia de purtător de cuvânt al MAE, a fost audiat şi a primit aviz favorabil în comisiile de politică externă ale Parlamentului în martie, iar săptămâna trecută s-a primit agrementul părţii poloneze, au informat surse diplomatice.
În vârstă de 47 de ani, Dranga a mai fost ambasador al României în Belgia în perioada 2008-2012. El este diplomat de carieră, lucrează în MAE din anul 1991 şi a mai deţinut între 1996-2000 funcţia de prim colaborator al Misiunii României la NATO, iar în anii 2005-2007 a fost director pentru afaceri politice.