Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Legea regionalizării – consens între toate forţele politice

senat
Premierul Victor Ponta spune că singurul caz în care se va apela la angajarea răspunderii pe Legea regionalizării va fi situaţia în care, după revizuirea Constituţiei, va exista un consens între toate forţele politice, mai puţin PDL, pe care l-a catalogat drept un partid neserios. “Nu vom avea angajarea răspunderii Guvernului pe Legea regionalizării decât dacă există un acord cu toate forţele politice din Parlament. Când vorbesc de forţe politice din Parlament, nu mă refer la PDL, că ei nu mai există, ei sunt pe post de “Gică contra” sau fac, aşa, un fel de balet de opoziţie, dar de fapt se ceartă între ei”, a susţinut Ponta.

Ponta a fost întrebat dacă Legea regionalizării nu poate fi adoptată înaintea referendumului de revizuire a Constituţiei, urmând ca intrarea în vigoare să aibă loc de la 1 ianuarie 2014. “Nu, pentru că e neserios. Până nu ai trecut în Constituţie, nu vorbeşti despre lege. Deci nu va exista niciun proiect de lege înainte să fie revizuită Constituţia, pentru că nu poţi să pui carul înaintea boilor”, a mai explicat premierul.

Prim-vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat că PDL consideră drept “inadmisibilă” asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe regionalizare, având în vedere că există o coaliţie la guvernare care are o majoritate de 70% în Parlament.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea nu este de acord cu adoptarea Legii de înfiinţare a regiunilor prin angajarea răspunderii pentru că nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară pe o temă care vizează fiecare cetăţean şi ar reprezenta “cea mai mare greşeală a coaliţiei”.