Categories
Învăţământ şi educaţie Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiect de lege privind practica studenţească

1333968877771Potrivit declaraţiilor deputatului PSD, Mihai Sturzu, membru al Comisiei de Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă, se lucrează la un proiect de lege prin care perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie considerate experienţă profesională.

“Chiar în acest moment, şi sper ca după Paşti să depunem un proiect legislativ, prin care perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie considerate experienţă profesională. Astfel încât la absolvirea facultăţii, studenţii să nu se mai afle în situaţia foarte delicată în care-şi caută un job, îşi caută un serviciu şi angajatorul le cere deja experienţă, pentru că nu ai cum să ai experienţă de muncă, alta, la finalul absolvirii studiilor, decât cea din timpul facultăţii”, a spus Mihai Sturzu.

Deputatul PSD a precizat că printr-o astfel de lege s-ar responsabiliza foarte mult angajatorii, care în prezent se limitează la a semna doar adeverinţe de practică, fără ca studenţii să efectueze practica respectivă.