Categories
Transporturi

Eliminarea blocajelor din activitatea operatorilor din transportul aerian

3789881
Ordonanţa de urgenţă ce urmărea eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea operatorilor din transportul aerian, între care şi Tarom, a fost adoptată în şedinţa de Guvern.

Prin acest act normativ a fost modificat articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

“Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea curentă a operatorilor din transportul aerian care îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială şi care până la momentul intrării în vigoare a OUG 77/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 34/2006 nu aveau calitatea de autoritate contractantă şi ţinând cont de perioada lungă pe care o presupune procedura parlamentară, s-a impus iniţierea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2006”, explică Biroul de presă al Guvernului.

Astfel, prin actul normativ adoptat de Guvern, compania Tarom a fost scoasă din categoria autorităţilor contractante obligate să deruleze proceduri de achiziţie publică.