Categories
Proiecte şi propuneri legislative Protecţie socială Ştiri

Ordonanţa privind protecţia angajaţilor disponibilizaţi – aprobată

adoptare

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind măsurile de protecţie socială care vor fi acordate angajaţilor la companiile de stat restructurate.

Angajaţii disponibilizaţi de la Oltchim ar fi printre primii care ar urma să beneficieze de plăţi compensatorii, în baza acestei ordonanţe.

Anterior Varujan Vosganian a afirmat că organizaţiile sindicale importante consideră necesară prelungirea ordonanţei privind protecţia socială a persoanelor disponibilizate, însă doresc ca prevederile actului normativ să fie aplicate şi în cazul bugetarilor, nu doar în sectorul energetic.

Reamintim că la începutul lunii martie, Guvernul a început un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare şi reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariaţii concediaţi urmând să beneficieze de plăţi compensatorii şi venit lunar de completare. La acel moment, Ministerul Economiei a redactat un proiect de ordonanţă care includea o listă cu companii care urmează să fie restructurate.