Categories
Autorităţi şi instituţii publice Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Autorităţile locale vor primi bani de la Guvern

programul-mihail-kogalniceanuConform unei ordonanţe de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern, autorităţile locale vor primi bani de la Guvern prin intermediul unui nou program, denumit Programul naţional de dezvoltare locală, care va fi coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit documentului, fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii care vor avea în vedere cel puţin ponderea obiectivelor de investiţii aflate în derulare pe fiecare judeţ, date demografice si administrativ-teritoriale, capacitatea financiară a beneficiarilor.

Finanţarea se va acorda atât pentru obiective de investiţii noi, pentru care nu au fost încheiate contracte şi nici nu au fost preluate până în prezent în vreun program de finanţare, cât şi pentru obiective de investiţii aflate în derulare.

Ministerul Dezvoltării va analiza propunerile transmise de către consiliile judeţene şi va întocmi lista finală a obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora în anul în curs, care va fi aprobată prin ordin al ministrului.

Noul program va prelua toate celelalte proiecte finanţate până în prezent prin Programul privind reabilitarea unor obiective locale, Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, programe multianuale prioritare de mediu si gospodărire a apelor.