Programul Rabla îşi schimbă numele


images (6)

Din 15 aprilie va demara Programul de înnoire a parcului auto dar şi majorarea valorii unui tichet care va fi de 1.500 de euro, aproape dublu faţă de cea acordata până acum, adică 6.600 de lei. De asemenea se va schimba şi numele programului, deoarece se vor acorda „bonusuri suplimentare, în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon”. Înnoirea se referă şi la eliminarea piaţei neagre a voucherelor, pentru că la cumpărarea unei maşini noi se va putea folosi un singur voucher, şi nu trei, ca în anii trecuţi.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb a anunţat că autorităţile sunt “în perioada de evaluare şi analiza” a programului de înnoire a parcului auto şi că anul acesta implementarea „Rabla” se va face începând cu 15 aprilie “în mod cert”.

Schimbările în Programul “Rabla” vizează de asemenea şi maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2, printre care creşterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar şi acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului în 2011 au fost scoase din uz 116.641 de maşini vechi şi au fost cumpărate aproximativ 40.000 de vehicule noi