Categories
Asigurări de sănătate Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiectul legii malpraxisului – într-o nouă formă în două-trei săptămâni

descărcareRaed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat că legea malpraxisului este în lucru, în două-trei săptămâni urmând să apară o formă pe care ministerul o va propune dezbaterii publice.
“Este o comisie numită de ministru, pe care o coordonez personal şi include mai mulţi oameni din mai multe domenii, chiar şi din Colegiul medicilor, avem medici, avocaţi, un colectiv care acum este deja spre forma finală a legii”, a declarat Raed Arafat.
Secretarul de stat a subliniat că se discută şi cu comisia de supraveghere a asigurărilor şi cu reprezentanţi ai asigurărilor, fiindcă legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve o problemă, adică despăgubirea victimei.
“În momentul în care se întâmplă un malpraxis, procesul trebuie să meargă mai departe, ca şi victima să primească despăgubire. Dacă se soluţionează acest lucru şi punem, să zicem, rezolvarea să fie direct cu cei de la asigurări, s-ar putea să soluţionăm foarte multe din nemulţumirile populaţiei în aceste situaţii”, a afirmat dr. Arafat.
Acesta a mai adăugat că mai sunt aspecte care sunt în discuţie şi se negociază cu reprezentanţii asigurărilor, motiv pentru care va mai dura probabil două sau trei săptămâni până ce ministerul va oferi o formă a legii pe care să o pună în dezbatere publică.