Noile buletine de identitate


noile carti de identitate

Începând cu 1 iulie 2013 vor fi eliberate cărţi de identitate după model european care vor conţine inclusiv amprentele titularului. Pentru cei care doresc pot opta pentru cărţi de identitate electronice.

Anexa proiectului normativ include o serie de informaţii privind procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea documentelor electronice.
Imaginea facială în format digital şi imaginile impresiunilor papilare a două degete, în format digital sunt datele biometrice incluse în documentele electronice.

În prezenţa titularului, la sediul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, respectiv al serviciilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări se realizează procedurile de preluare a imaginii faciale şi a impresiunilor papilare în format digital utilizate pentru emiterea documentelor electronice.

După personalizarea cărţii electronice de identitate, datele biometrice stocate în bazele de date de producţie se şterg prin procedură automată.