Categories
Ştiri

Guvernul va solicita asistenţă tehnică în procesul de revizuire a Constituţiei

images (1)
Premierul Victor Ponta a anunțat la finalul discuţiei cu secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, că Guvernul va solicita asistenţă tehnică din partea Comisiei de la Veneţia în procesul de revizuire a Constituţiei.
Ponta a spus că va trimite o solicitare oficială în acest sens şi că va ruga şi conducerea Parlamentului să efectueze o astfel de cerere.
“Mi-am exprimat dorinţa şi cererea oficială pentru a avea asistenţa Comsiei de la Veneţia în procesul de modificare a Constituţiei României. Îmi doresc foarte mult ca acest proces să fie un proces deschis nu doar pentru societatea românească, ci şi pentru toţi partenerii noştri europeni, iar expertiza şi prestigiul Comisiei de la Veneţia ne va ajuta să avem acele modificări care corespund standardelor europene. Voi face o solicitare oficială, la fel voi ruga conducerea Parlamentului să facă această solicitare oficială, şi asistenţa Comisiei de la Veneţia va fi esenţială pentru procesul de modificare a Constituţiei”, a spus premierul.