Se vrea modificarea programului “Laptele şi cornul”


lapte-si-corn-aufmacher-1040394-9-57e25f6fef2b2106f968f8aef9a00419
Premierul Victor Ponta a anunţat că intenţionează să iniţieze modificarea programului “Laptele şi cornul”, motivând că “partea bună a acestuia s-a epuizat”.

El a explicat că sunt zece ani de când funcţionează acest program şi că intenţionează modificarea acestuia deoarece “partea lui bună s-a epuizat şi acum multe zone aruncă banii degeaba”.

“Vreau aceiaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu, la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie, şi vin la şcoală şi este bine pentru părinţi – vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nici nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba. Un program mai ţintit pentru cei care au nevoie de ajutor, cum este cel de after-school. Sunt părinţi care îşi iau copiii acasă şi sunt părinţi care stau la serviciu până târziu şi nu au ce să facă cu copilul lor, exact aceiaşi bani putem să-i folosim mult mai bine”, a declarat Ponta, înainte de şedinţa USL.