Categories
Fiscalitate Ştiri

STS ajută companiile să-și verifice încasările de TVA pe stil nou

modificare Cod Fiscal-esalonare
Specialiștii STS au reușit implementeze o aplicație care permite firmelor să verifice în timp real din sistemul propriu de evidență care sunt societățile plătitoare de TVA la încasare și care nu.

Centralizarea tuturor firmelor de acest gen se face într-un registru al firmelor publicat de ANAF. Problema este că, acest registru este în permanentă mișcare din cauza fluctuațiilor care apar în activitatea economică a societăților. În acest context, specialiștii din STS au realizat o aplicație online, disponibilă din această săptămână pe site-ul ANAF de. Aceasta actualizează automat datele din Registrul Firmelor și poate fi utilizată de orice persoană juridică utilizând sistemul propriu de evidență.

Pentru a putea vedea care sunt persoanele juridice care plătesc TVA la încasare, potrivit noului Cod Fiscal, toate firmele trebuie să aibă o bază de date a firmelor care au dreptul să plătească TVA la încasare. Potrivit legii, acest sistem se aplică începând cu 1 ianuarie 2013 și este obligatoriu pentru toate societățile care au sediul activității economice în România și a căror cifră de afaceri în anul precedent nu depășește 2.250.000 lei precum și pentru persoane juridice nou înființate și care se înregistrează ca plătitori de TVA în anul respectiv.