Până în 2016 MApN va primi 2% din PIB


011711491634475219Mircea Duşa, Ministrul Apărării Naţionale, a declarat că a făcut demersuri către Ministerul Finanţelor pentru o creştere anuală de 0,3% pentru MApN, ceea ce ar însemna că în anul 2016 valoarea alocărilor să atingă 2% din PIB, lucru care ar permite elaborarea strategiilor de înzestrare a Armatei.
Secretarul de stat pentru armamente, Floarea Şerban, a prezentat principalii indicatori de performanţă aplicabili domeniilor de responsabilitate ale Departamentului pentru Armamente, rezultatele obţinute şi obiectivele pentru acest an.
”Departamentul pentru Armamente a răspuns foarte bine la toate solicitările, ţinând cont de faptul că s-a lucrat în condiţiile restricţiilor financiare. Sperăm ca acum, odată cu creşterea bugetului, să putem obţine rezultate mai bune în ceea ce priveşte înzestrarea cu echipamentele şi tehnica necesare pentru îndeplinirea obiectivelor”, a arătat Floarea Şerban.
La autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Armamente a participat şi şeful Statului Major General, general locotenent Ştefan Dănilă, care a mulţumit, la rândul său, conducerii Departamentului pentru sprijinul acordat şi pentru modul în care a colaborat cu celelalte structuri ale Armatei.

,