Categories
Administraţie publică centrală Administraţie publică locală Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiectul de reorganizare nu e oficial sau asumat de Guvern

images49Proiectul de lege privind reorganizarea administrativ-teritorială a României apărut în media nu este nici oficial, nici asumat de Guvern, a declarat Vicepremierul Liviu Dragnea.
Guvernul nu îşi asumă nici un fel de variante care circulă pe diverse surse. Acel apărut nu este proiect de lege, este un document care nu are nicio legătură cu proiectul oficial de regionalizare şi descentralizare al Guvernului României, proces care este coordonat de ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a spus Liviu Dragnea.
Proiectul oficial de regionalizare şi descentralizare al Guvernului va fi prezentat după ce vor fi finalizate toate discuţiile cu toate mediile politice, sociale, academice, ONG-uri, respectiv după ce vor fi finalizate dezbaterile la nivel local, în judeţe, în regiunile de dezvoltare actuală şi după ce se va finaliza tot pachetul de proiecte de acte normative şi cadrul instituţional necesar pentru regionalizare şi descentralizare.
Dragnea a adăugat că Guvernul este interesat ca la finalul anului 2013 aceste regiuni administrative să fie înfiinţate, existând totodată şi tot pachetul de programe de dezvoltare regională care să fie finanţat în următorul exerciţiu financiar 2014-2020.
Se lucrează serios şi probabil în lunile următoare vom ieşi cu un proiect, după ce vom avea toată analiza finalizată, inclusiv studiile de impact, a spus Vicepremierul Liviu Dragne.