Categories
Învăţământ şi educaţie Ştiri

Profesorii nemulţumiţi de Legea Educatiei

images45Potrivit unui studiu publicat recent, cei mai mulţi profesori sunt nemulţumiţi de Legea Educaţiei. De aceea, dascălii susţin revenirea la sistemul după care învăţământul a funcţionat anii precedenţi.
După rezultatele dezastruoase înregistrate de elevii claselor a opta, introducerea examenului de admitere la liceu este susţinută de peste 80% dintre profesori. Peste 60% dintre aceştia vor şi întoarcerea clasei a IX la liceu, iar cei mai mulţi nu sunt de acord cu organizarea clasei pregătitoare în şcoli.
Circa 85% din profesori consideră că elevii au rezultate slabe la Bacalaureat din cauza nivelului scăzut de pregătire, iar aproape 30% dau vina şi pe introducerea camerelor de supraveghere.
Profesorii mai vor ca şcolile să primească note şi să fie ierarhizate în funcţie de performanţe. Nu în ultimul rând, cadrele didactice se plâng că materia pe care trebuie să o predea este prea stufoasă, prost structurată, de multe ori nefolositoare sau dificil de predat şi mulţi elevi nu o înţeleg.
Studiul a fost realizat la sfârşitul lunii ianuarie pe un eşantion de 820 de profesori în cadrul unui program pe fonduri europene al SNSPA.